Concurs închis! Câştigător: Anca M. Mulţumim tuturor pentru comentarii şi propunerile interesante.

Începând de azi şi până vinerea viitoare puteţi câştiga un pachet de 3 cărţi din colecţia Top 10+ a editurii Polirom. Iar cărţile sunt mai mult decât de top: Iubita locotenentului francez, de John Fowles; Fraţii Karamazov, a lui Dostoievski; şi Un om sfârşit, de Giovanni Papini.

Pentru a câştiga acest frumos pachet de cărţi-repere pentru literatura secolului XX trebuie să răspundeţi la următoarea întrebare: ce carte foarte importantă pentru literatura secolului trecut, care v-a plăcut, v-aţi dori să fie publicată în colecţia Top 10+ şi de ce. Deadline: Vineri, 16 decembrie, ora 12.00.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta răspunsul câştigător dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta). Şi trebuie să recunoaştem că ne tentează toate aceste cărţi mari în format mic: altfel de apropii de ele 🙂 ÎNCHIS!

Mult succes!

 

38 comentarii
  1. Nico

    Cred ca cea mai potrivita alegere ar fi Zgomotul si furia de William Faulkner, deoarece vorbeste despre nebunie ca fiind caracteristica umanitatii si problematizeaza conditia conflictuala a omului (drama umana a unei persoane atunci cand e obligata sa aleaga). Cartea este o enciclopedie a valorilor umane, a manierelor si a traditiilor de dupa Razboiul Civil (Evoca trecutul, care este prezent mereu, spre deosebire de alti scriitori din acea perioada, de ex. Hemingway, care face referire doar la prezent).
    Alegerea e motivata si de importanta cartii din punctul de vedere al experimentului artistic: in paginile cartii, Faulkner combina doua stiluri diferite: unul realist si unul poetic, foloseste diferite voci narative, urmand fluxul constiintei (stream of consciousness) etc.
    Imi doresc sa se publice acesta carte deoarece este cea mai mare scriere a modernismului american.

    Reply
  2. Ionela B

    Gustave Flaubert – Educația sentimentală (“L’Education sentimentale”) sau Salammbo

    Reply
  3. Cristi

    Colin Turner – Nascut pentru succes

    Carte citita de mine in format digital,un mic manual anti-ratare in viata.
    Daca ati citi-o cu siguranta ati plasa-o in fata multor romane celebre,din ratiuni umane,privind in jur.

    Reply
  4. roxana popa

    mi-as dori sa recitesc Tess d’Uberville.
    asta pt ca mi-as si dori-o.
    tin minte ca-n liceu i-am imprumutat-o lu’ dirigu’ care a uitat sa mi-o restituie.
    saracu’ nu mai e printre noi….

    dar cartea era editie veche, si tineam mult la ea. era de la tata.

    Reply
  5. elenag5

    Cand eram mica m-au atras foarte mult cartile S.F. Erau captivante si te faceau sa visezi cu ochii deschisi. Mai tarziu mi-a placut foarte mult Ciresarii, de Constantin Chirita ( au avut asupra mea acelasi impact ca si filmul Liceenii, a lui Corjos). Acum mi-ar placea sa recitesc Anna Kareninna, de Lev Tolstoi, pe care am citit-o cu sufletul la gura.
    Va doresc o zi buna.

    Reply
  6. Alina Burlacu

    Eram adolescenta cand am citit ” Imparatul mustelor” de William Golding. M-a impresionat foarte mult aceasta carte. Mi-as dori sa o recitesc sa vad cu o’ percep acum cand sunt adult.

    Reply
  7. draghita melinda

    “Singur pe lume” de Hector Malot este cartea pe care as vrea so includeti in top
    este o carte care te lasa cu sufletul la gura si no poti lasa din mana pana nu citesti si ultima foaie
    este o carte emotionanta
    o lectie de viata pt toti

    Reply
  8. Gavriloi Adina-Mirabela

    Ador “La rascruce de vanturi”,de Emily Bronte si asta este un motiv important pentru mine.M-a impresionat de la primele cuvinte si pana la ultimele,asa ca am recitit-o de multe ori cu mult drag,fara sa ma satur!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *