Când vine vorba despre ghiozdane – şi zilele astea am tot auzit discuții despre aceste obiecte indispensabile şcolarilor – eu îmi amintesc de servietele urâţele, pline ochi cu manuale, pe care le-am tot cărat fără tragere de inimă pe parcursul primilor ani de şcoală. Nu lipsa gusturilor alor mei în alegerea lor era cauza aspectului şters, ci faptul că oferta nu era deloc grozavă (să nu uităm, copilăria mea s-a petrecut în secolul trecut, în România comunistă).

Din fericire pentru copiii şi tinerii care toamna umplu clasele şi amfiteatrele, există acum o mulţime de ghiozdane frumoase, cu modele şi culori variate. Aşa cum era de aşteptat, cei care fabrică astfel de genţi s-au gândit și la toţi cei care iubesc cărţile  şi poveştile lor minunate (nu puțini la număr).

Fără cea mai mică undă de îndoială, preferatul meu e ghiozdanul cu aspect vintage, inspirat de Alice în Țara Minunilor: o minunăţie din piele ecologică în culori suave, cu broderii deosebite şi căptuşeală cu modele ce amintesc de cartea lui Lewis Carroll. De dragul lui, m-aş întoarce şi mâine la şcoală, dar, până la urmă, având curele detaşabile, nu ne împiedică nimic să-l purtăm ca pe o geantă bookaholică, indiferent de vârsta pe care o avem, fie că suntem elevi sau nu.

Sursa imaginilor

Un alt model de ghiozdan care îmi place tare mult este cel care arată ca o carte legată în piele. E ca şi cum am luat din biblioteca unui uriaş un volum frumos pe care îl purtăm cu mândrie oriunde ne-am duce. Atât cel albastru purtat de spate, cât şi geanta roşie tip poştaş sunt încăpătoare, bine compartimentate, astfel că, pe lângă cărţi, caiete, penare și truse de geometrie, încape şi tableta sau laptopul.

Sursa imaginilor

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *