ATTENTION, READERS OF THE WORLD – THIS IS FOR YOU, așa își începe, pe propriul site, anunțul de zile mari, Heywood Hill, o librărie londoneză independentă care-și sărbătorește cei 80 de ani de existență în cel mai frumos mod posibil: dăruind cărți.

Heywood Hill, care vinde cărți noi, dar și volume de anticariat, a lansat, în urmă cu câteva zile, un proiect inedit numit the Library of a Lifetime Award, prin care îi provoacă pe cititori să numească cartea preferată. Câștigătorul, ce urmează să fie stabilit prin tragere la sorți, urmează să primească, din partea librăriei, pe parcursul întregii lui vieți, câte o carte nou nouță pe lună. Promițător, nu-i așa?

hill3Cititorii pot fi de oriunde din lume, singura condiție este ca volumul propus să fie scris sau tradus în engleză și să fi fost publicat după 1936, anul în care a fost înființată Heywood Hill. Kazuo Ishiguro, Donna Leon și William Boyd se numără printre scriitorii propuși deja de cititori.

hill4Acest proiect vine după un altul, A Year in Books, un serviciu de abonamente prin care librăria oferă consultări în lectură. Unul din câștigătorii acestui program a primit lunar, spre exemplu, timp de 40 de ani, câte o carte din partea librăriei.

hill5În cadrul Library of a Lifetime Award vor exista, pe lângă premiul cel mare, un premiu al doilea constând într-un abonament de un an în cadrul serviciului A Year in Books și un premiu al treilea – o carte pe lună, timp de un an.

hill1

Nu trebuie decât să intrați pe site-ul librăriei și să completați, până pe 31 octombrie, formularul de concurs. Eu deja am făcut-o. 🙂 Baftă!

Surse foto: heywoodhill.com, harpersbazaar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *