Atunci când auzim numele Jane Marple, celor mai mulți dintre noi ne zboară gândul la simpaticul personaj detectiv al scriitoarei britanice Agatha Christie, Miss Marple. Numai că astăzi nu despre tainele încâlcite ale vreunei crime este vorba, ci despre un brand japonez de îmbrăcăminte, a cărui poveste a început într-un mic atelier, în 1985.

Hainele create de cei de la Jane Marple sunt frumoase, vesele, și chiar amintesc de moda din Regatul Unit prin anumite elemente, cum ar fi pălăriuțele șic, imprimeurile. Recunosc că m-am îndrăgostit de stilul propus de firma japoneză și câteva colecții create pentru această toamnă mi-au atras atenția în mod deosebit, pentru că au legătură cu cărțile.

Prima colecție se numește Jane’s Bookcase. Îmbrăcându-i piesele, e ca și cum ai purta cu tine cărțile preferate, frumos aliniate pe rafturi, căci din materiale de calitate au luat naștere rochii, fuste, pulovere, toate imprimate cu imaginea unor biblioteci pline ochi de cărți frumoase. Chiar și aici și-a făcut loc literatura engleză, putându-se zări printre panglici de catifea, pe pieptul unei rochii, un volum cu titlul Hamlet. Colecția e completată de ciorapi asortați, eșarfe și genți cu același gen de imprimeuri.

Cea de-a doua colecție poartă numele Fairy Tale Cards și e o explozie de culoare. Păstrând aceleași croieli feminine, cu gulere delicate și funde, de data aceasta, apar pe piesele de îmbrăcăminte imagini desprinse din basme, căci putem vedea pe imprimeuri sau broderii mărul Albei ca Zăpada, dovleacul transformat în caleașcă pentru Cenușăreasa, casa de turtă dulce a vrăjitoarei din Hansel și Gretel sau pe simpaticul Motan Încălțat.

Cea de-a treia serie bookaholică propusă de japonezii de la Jane Marple pentru toamna aceasta se numește To The Forest și ne-o aduce în prim-plan pe Scufița Roșie urmându-și drumul prin pădure către casa bunicii, fie pe o fustă, o rochie sau un palton.

Surse imagini: janemarple.shop-pro.jpfashion-press.net

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *