Se pare că pasionaţii de SF au fost foarte cuminţi anul acesta şi au primit cadoul de Crăciun mai devreme, mai exact la data stelară 310076.5027006173. Pe înţelesul tuturor asta înseamnă 4 decembrie, ziua în care a fost lansată cartea Star Trek Federation: The First 150 Years, o carte care a ajuns acolo unde nicio alta nu a fost înainte. 😀Cartea este scrisă de David A. Goodman, scriitor şi producător de televiziune care a lucrat la seria Star Trek: Enterprise şi va face parte dintr-o expoziţie specială pentru Memory Alpha, proiectul care doreşte să creeze o enciclopedie completă a datelor referitoare la Star Trek. Volumul este o adevărată cronică, care începe cu naşterea lui Zefram Cochrane şi se termină cu moartea căpitanului James T. Kirk (asta însemnând că se opreşte cu naraţiunea cu vreo 50 de ani înaintea evenimentelor din Star Trek: The Next Generation).

Munca nu a fost uşoară, autorul, fan al seriei încă de la vârsta de 11 ani, a luat poveştile din seriale şi filme Star Trek şi le-a combinat astfel încât să rezulte o istorie coerentă a acestei lumi în continuă expansiune. Din cele 176 de pagini aflăm despre evenimente petrecute încă de la primul contact pe care omenirea l-a avut cu locuitorii planetei Vulcan în 2063, despre războiul cu romulanii din 2156, crearea Federaţiei şi cei 150 de ani de democraţie intergalactică care au durat până în 2311. Cartea conţine descrieri ale multitudinii de specii extraterestre, ale bătăliilor decisive, precum şi ale tehnologiilor care au făcut posibilă explorarea spaţiului.

sursa

sursa

sursa

sursa

Pe lângă schiţele de teren, reproducerile obiectelor istorice şi de artă din toată galaxia, volumul cuprinde şi peste 50 de fragmente din documente cheie ale Federaţiei, dosare ale Flotei, corespondenţă sau rapoarte secrete de informare ale romulanilor. Pentru realizarea unei părţi a acestor documente au existat voluntari care le-au scris de mână, folosindu-se de alfabete extraterestre, cum altfel?

sursa

sursa

Ilustraţiile care să prezinte figuri legendare precum căpitanul Kirk, Mr. Spock, Khan, Zefram Cochrane, Richard Daystrom sau Solkar şi evenimentele din cei peste 250 de ani pe care cartea îi descrie, au fost făcute de Mark McHaley, Cat Staggs, Joe Corroney si Jeff Carlisle.

sursa

Lucrurile bune nu se opresc aici. Cartea nu este livrată oricum, ci pe un dispozitiv special, prevăzut cu lumini şi sunet. Prin apăsarea unui buton, o înregistrare cu vocea lui George Takei, actorul care l-a întruchipat iniţial pe locotenentul Hikaru Sulu, face introducerea.

sursa

Fiind un produs conceput exclusiv pentru Amazon, cartea poate fi comandată doar de aici.

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *