M-am îndrăgostit la prima vedere de statuetele ceramice realizate de artista englezoaică Elizabeth Price din Uppermill, imaginându-mi deja cât de bine le-ar sta răsfirate printre cărţi. Toate creaţiile ei sunt frumoase, dar parcă cele mai potrivite să schimbe aspectul bibliotecilor noastre sunt cele din seria micilor vizitatori. E vorba de nişte figurine nu mai înalte de 20 de centimetri ce par a ne invada casa, rafturile, explorând şi adaptându-se mediului înconjurător.

Elizabeth declară că este atrasă de limbajul corpului şi de expresivitatea figurii umane şi asta se vede foarte bine în obiectele ei de ceramică ce par de-a dreptul însufleţite. Cu siguranţă pune multă pasiune în fiecare produs realizat manual astfel: „the work is built hollow using thin slabs of clay, and the surface coloured with layers of oxide, stains and glazes applied by hand”.

Omuleţii ei sunt veseli, gânditori, curioşi sau trişti. Unele statuete citesc cât e ziua de lungă, doar sunt în bibliotecă, înconjurate de atâtea ispite literare, altele s-au pus cu burta pe carte şi la propriu, pe multe dintre ele ceea ce au citit se pare că le-a pus pe gânduri sau le-a dat idei, unele arată ca şi cum ar fi în căutarea următorului titlu, ca să nu mai vorbim de micuţele doamne ce par a visa şi ofta după vreun personaj masculin care le-a furat inima.

Hay Festival 2011

Clare's Small visitor (21 cm)

Small visitor reading

Maxine Libson's Small visitor (21 cm)

four small visitors standing (20 cm)

Small visitor against green book

four small visitors on blocks (red shoes) (20 cm)

Small visitor

Small visitor on books (20 cm)

Small visitors dancing

Hay Festival 2011 (© Judy Evans)

Lara's figure (11 cm)

Sursa imagini: elizabethprice.talktalk.net

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *