Marina Luz este o artistă şi ilustratoare, deţinătoare a unui studio de design în Oakland, California, ale căror lucrări pot fi întâlnite în publicaţii precum New York Times sau VICE.

O serie de picturi prezentată deja în galerii de artă şi numită IF I DON’T FIND THIS BOOK I WILL DIE sau How We Describe Books When We Can’t Remember the Title or Author este cea care mi-a atras atenţia şi pe care vreau să o arăt astăzi.

Se pare că inspiraţia i-a venit Marinei din diverse forumuri de pe internet, unde persoane care deţin puţine informaţii despre o carte anume încearcă să dea de urma ei, mizând pe ajutorul altora. Chiar ea căuta în felul acesta o carte şi, trebuie să recunoaştem, memoria ne joacă tuturor feste la un moment dat cu caracterul ei selectiv. Poate fi dificil să ne amintim vreun volum citit poate în copilărie sau cu mulţi ani în urmă. Dar iată că încercarea de a o găsi poate avea o latură cât se poate de amuzantă, surprinsă atât de bine de Marina Luz. Ea pictează imaginea unor cărţi pe a căror coperţi stau scrise descrieri seci ale conţinutului sau titlului şi pe care artista le consideră „alternatively poetic and amusing”. Poate părea un pic trist că romane cu poveşti complexe sunt reduse la descrieri atât de plate, dar ce să te faci când tot ce îţi aminteşti despre o carte e că avea ceva cu gheaţă în titlu? Una peste alta, seria de picturi a Marinei Luz e nostimă, lucru de care sper să vă convingeţi privind picturile ei.

Surse imagini: chroniclebooks.comparklifestore.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *