Deja cu dor de ducă, ca la fiecare început de vară, dar fără posibilitatea de a pleca deocamdată, m-am trezit că îl invidiez pe Jean-Jacques, care se plimbă prin toată Franţa cu căsuţa lui pe roţi. E din lemn de plop, cochetă şi mai e şi librărie pe deasupra. Casa e realizată de Pauline şi Romain (ea cu proiectul, el cu execuţia), doi tineri care s-au apucat de făcut mici case mobile sub numele La Maison Qui Chemine. Jean-Jacques a fost un client implicat, care a contribuit la construirea căsuţei-librărie.

Deşi asigură cele necesare, precum bucătărie, baie şi un loc de dormit, punctul forte îl reprezintă rafturile umplute până la refuz cu cărţi second hand care sunt vândute la jumătate de preţ pe la festivaluri şi prin satele şi orăşelele în care nu există bibliotecă sau librărie. Jean-Jacques le oferă doritorilor nu doar bucuria de a cumpăra cărţi, ci îi şi invită pe la el, pentru seri de lectură gratuite, ca o întâlnire între prieteni iubitori de literatură. Acum spuneţi şi voi, aşa-i că e o idee faină?

Sursa: lamaisonquichemine.fr

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *