Cu gândul deja la primăvară și la veselia specifică anotimpului, am început a cotrobăi prin diverse site-uri de unde aș putea să-mi cumpăr accesorii și obiecte cu care să-mi colorez garderoba și casa. În această căutare, am dat peste niște cărți atât de frumoase și din punct de vedere estetic, încât nici nu mai contează că sunt pentru copii, le vreau în bibliotecă!

Vă rog să nu mă certați acuzându-mă de superficialitate și nici să-mi răpiți bucuria de a admira cartea și din perspectiva unui produs al cărui design fascinează! După ce veți vedea imaginea lor, sper că veți înțelege acest entuziasm.

E vorba despre o serie numită Puffin in Bloom, formată din patru volume realizate în 2014 de Puffin Books, imprimeria specializată în cărți pentru copii a editurii Penguin: Anne of Green Gables de L.M. Montgomery, Little Princess de Frances Hodgson Burnett, Heidi de Johanna Spyri și celebra Little Women, scrisă de Louisa May Alcott. Sunt convinsă că titlurile nu vă sunt străine și probabil vă amintiți cu plăcere momentele în care ați citit aceste cărți în copilărie.

Copertele sunt minunate, exact cum era de așteptat având în vedere că au fost create de Anna Bond, copropietarul firmei de papetărie Rifle Paper Co. o ilustratoare extrem de talentată. Ea folosește din plin în creațiile sale culori calde și motive florale și cele patru coperte nu fac excepție.

Într-un amestec de galben solar, roșu vibrant, roz aprins sau bleu dulce, o mare de flori se revarsă printre alte desene ce amintesc de subiectul cărților. Această imagine de-a dreptul hipnotizantă e completată de auriul în care e imprimat titlul și numele autorului. În fiecare carte se găsește și un semn de carte la fel de frumos, făcând experiența cititului și o încântare vizuală. O adevărată explozie de culoare, care sper să atragă privirea micilor cititori, cât și a părinților lor.

in-bloom-collection-boxed-02

in-bloom-books-bookmarkers_3

in-bloom-spines-rgb-2_1_2

anne-of-green-gables-cover-02

anne-of-green-gables-montgomery-06

heidi-inside-cover

heidi-cover-2

heidi-back-cover

little-women-alcott-06

little-women-cover-2

a-little-princess-cover-2

a-little-princess-bookmark

in-bloom-collection-boxed-01

Sursa foto principală

Sursa imagini: riflepaperco.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *